Om IYL

Kontakt DFS hjemmeside Kommende arrangementer Det Europæiske Fysiske Selskab Den Danske Nationalkomité DTU Fotonik
Om IYL Vigtige link Forside  

Om IYL – Lysets År

Ved de Forenede Nationers (FN) Generalforsamling i december 2013 proklameredes 2015 som det internationale år for Lys og Lys-baserede teknologier (IYL 2015). Dette internationale år skyldes et initiativ fra et stort konsortium af videnskabelige organer sammen med UNESCO, og vil samle mange forskellige interessenter, herunder videnskabelige selskaber og fagforeninger, uddannelsesinstitutioner, teknologiplatforme, almennyttige organisationer og private partnere.

Ved at proklamere det internationale år med fokus på emnet: lys, videnskab og dets anvendelsesmuligheder har FN anerkendt betydningen af at øge den globale bevidsthed om, hvordan lys-baserede teknologier fremmer bæredygtig udvikling og giver løsninger på globale udfordringer inden for energi, uddannelse, landbrug og sundhed. Lys spiller en afgørende rolle i vores daglige liv og er en absolut nødvendighed tværgående disciplin for videnskaben i det 21. århundrede. Lys har revolutioneret medicin, åbnet international kommunikation via internettet, og fortsætter med at være helt centralt for at sammenknytte kulturelle, økonomiske og politiske aspekter af det globale samfund.

"Det internationale lysets år er en fantastisk mulighed for at sikre, at internationale politikere og interessenter bliver gjort opmærksom på det problemløsende potentiale i lysteknologi. Vi har nu en enestående mulighed for at øge den globale bevidsthed om dette."
John Dudley, formand for IYL 2015 Styregruppen

Læs mere her.

http://www.dfs-lysets-aar.fotonik.dtu.dk/om-iyl
23 MARTS 2019